Kadın Emeği Projesi

Tencel, Vapp Works, 2021

Açıklama

Kadınların, entelektüel olduğu kadar ekonomik sermayesini de yükseltmek, kadının toplum içerisinde maruz kaldığı eşitsizliğin önüne geçmenin en önemli yoludur. Özellikle Güneydoğu bölgesinde, ailenin ekonomik gelirinin düşük olması, çocuk gelin oranını artırmaktadır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sadece kadını onurlandırmayan, bir yandan da kadının güçlenmesine destek olan, sürdürülebilir projeleri hayata geçirmek, kurumsal sosyal sorumluluk nosyonuna sahip firmalar için elzemdir.

Sürdürülebilir modanın en önemli temsilcilerinden olan Tencel, Çok Amaçlı Toplum Merkezleri(ÇATOM) Güneydoğu’da özellikle Mardin’de kadın emeğinin ekonomiye dönüştürülmesi için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde lansmanı yapılan bir proje başlatmıştır. Projenin amacı, Tencel’in sürdürülebilir elyaflarını, kadın emeği ile birleştirerek sürdürülebilir bir ekonomi yaratmaktır. 

TENCEL™ Lyocell elyaflarımızla üretilmiş muhteşem Orta Anadolu kumaşları, Southeastern Anatolia Project 'e bağlı Mardin İstasyon ÇATOM kadınlarının el emeğiyle ürettiği çok özel çantalara dönüştürüldü. Daha sürdürülebilir ve toplumsal cinsiyet eşitliğine sahip bir dünya için üretilen çantalar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde MUDO 'nun websitesinde satışa sunuldu. Hem üretim emeği hem de çantaların satışından elde edilen tüm gelir de Mardin ÇATOM’a bağlı GAP Kadın ve Çocuk Derneği’ne bağışlandı.

Bu sayede “feel so good” sloganı ile hareket eden Tencel, stratejisine de uygun olarak “iyi hissettiren, sürdürülebilir” bir projeye imza atmış oldu.

 


Künye

Vapp Works Ekibi...